A gyökércsakra II.

BELSŐELVÁLASZTÁSÚ MIRIGYE

Mellékvese, ami az adrenalint és a noradrenalint termeli, melynek a feladata a vérkeringés szabályozása a szervezetben, a mindenkori igényekhez igazodva. Így a test állandóan cselekvésre kész állapotban van, és megfelelően tud reagálni a követelményekre. Ebből következik, hogy a mellékvese nagymértékben képes befolyásolni a test átlaghőmérsékletét.

HOZZÁRENDELÉSEK

Az újrakezdés, ősi életenergiák, erő a tervek véghezviteléhez, kezdeményezés, a földdel való kapcsolat, az életben maradás, a birtoklás, érzéki élvezetek, a tudat alatti elkötelezettség, a szexuális erő, a változás és megújulás képessége.

HOZZÁRENDELT TESTTÁJA

(Amiért felelős) gerincoszlop csontok, fogak, körmök, végbélnyílás, vastagbél, prosztata, vér-és sejtfelépítése

MŰKÖDÉSÉT SEGÍTŐ ÉTKEZÉS
A FEHÉRJE, ami megerősíti “gyökereinket”, stabil tartást biztosít, azáltal a földön biztonságban érezhetjük magunkat.
Állati eredetű protein (pl. tojás, tej, hús)
Növényi proteinek (hüvelyesek, mogyorófélék)
Túl sok fehérje hatására rideggé, konokká, mozdíthatatlanná válhatunk, a csakra egyensúlya megbomolhat.
ÁSVÁNYI ANYAGOK: a kalcium a csontrendszer erősítéséhez szükséges. A vas a test megfelelő oxigénellátásának biztosítását és segíti, hogy az ellássa feladatát. Azok az ételek, amelyek ásványi anyagban gazdagok, támogatják a gyökércsakra működését, általa a fizika testet.
Gyökerek: cékla, petrezselyemgyökér, sárgarépa, ezek növelik a gyökércsakra stabilitását.
VÖRÖS ÉTELEK: melyek a vörös szín frekvenciájához hasonló rezgésen vibrálnak, mint pld a piros-vörös ételek rezgése segíti a gyökércsakra kiegyensúlyozását.
A táplálék szintjén a vörös gyümölcsök, zöldségek magas szinten tartalmaznak C vitamint, antioxidánsokat, melyet a test számos része hasznosít a gyökércsakrán keresztül, – mint például a csontok, fogak, bőr és mellékvese. Ilyen növények: paradicsom, eper, meggy, ribizli.

A gyökércsakra I.

November 5, 2020

A szexuálcsakra I.

November 5, 2020