A Nagy Arkánumok és a Csakrák

Az emberi enegiarendszert, az aurarétegeket és azok energia kapuit a csakrákat, azaz az energiaközpontokat gondolatban ráfektethetjük az Életfára. Így megkapjuk az egyik legpontosabb Tarot-csakra elemzést.

A fa hét síkjának megfeleltethető a hét fő csakra, a Korona (fehér), a Homlok (lila), a Torok (kék), a Szív (zöld), a Napfonat (sárga), a Szexuál (narancs) és a Gyökér (vörös).

A SZÓ SZANSZKRIT EREDETŰ, kereket, korongot jelent. A csakrák az ember 2. aurarétegében, étertestében található energiaközpontok, melynek helye megegyezik az endokrin szervek helyével.

A csakrák vagy erő központok az indiai filozófia szerint egymással kapcsolatban álló pontok, amelyeken keresztül az ember testében hullámzik az energia. A csakrák az óramutató járásával megegyező irányban forognak, ha környezetükből energiát vesznek fel, ellenkező irányba, ha energiát adnak le.

A fizikális érzékszerveinkkel kb. 7 főcsakrát tudunk érzékelni.

1. csakra a gyökér (tő) csakra a gerincoszlop alsó végénél,
2. csakra a szex (szakrális) csakra a köldök alatt,
3. csakra a napfonat (köldök, solar plexus) csakra a köldök fölött,
4. csakra a szív csakra a szívnél,
5. csakra a torok csakra a toroknál,
6. csakra a homlok (harmadik szem) csakra a szemöldökök között,
7. csakra a korona (fejtető) csakra a fejtetőn található.

A testünkön számos kisebb, mellékcsakra található még. Ezek közül jelentősebbek a két tenyér közepén és a két talp közepén levő csakrák.

A csakrák egészségének, helyes működésének megőrzésé nagyon fontos, hiszen testünk energiaáramlása rajtuk keresztül történik. Alul, túl, vagy diszharmonikus működése megbetegíti a testet. A rendszeres csakra kezelések, harmonizálások eredményesebbé tehetik az orvosi kezeléseket.

A gyökércsakra I.

November 5, 2020