A szexuálcsakra I.

Szexuálcsakra a szexuális energiákat hordozza, melyhez a Jesod szefira rendelhető hozzá, melyből 4 út indul el.

  • Jeszod – Hod: napfonat csakra női energiát hordozza, tarot útja a Nap
  • Jeszod – Neca: napfonat csakra férfi energiáit hordozza, tarot útja a Császár
  • Jeszod – Tiferet: szívcsakra mely a szeretet központja, tarot útja a Művészet
  • Jeszod – Malkut: gyökércsakra, fizikai energiák központja, tarot útja, az Univerzum

EZ A CSAKRA GYAKOROL HATÁST az érzelmeink és a szexuális energiánkra, valamint az alkotóerőnkre. Az érzelmek területének felel meg. Felelős a megtermékenyítő energiák befogadásáért, az új élet kialakulásához szükséges energiákért, az új élet védelméért. Ösztönzi az alkotó tevékenységeinket. Az elemek közül a víz tartozik hozzá, ezért van fontos szerepe a méregtelenítésben, ahol is a méreg anyagok kimosódnak a szervezetből. Ez különösen a vesék és a hólyag szerveire értendők. A lélek szintjén a megtisztulást jelenti, szabadulunk azoktól az érzésektől, amelyek eddig gátoltak abban, hogy új életet tudjunk kezdeni. Az emberekhez fűződő viszonyunkban is igen fontos szerepet játszik, különösen a párkapcsolat, párválasztás terén. Feladata még az önzés leküzdése és a szexuális egyesülés során az egység megélése.

TISZTÍTÁSÁNAK LEHETŐSÉGEI

A természet érzékelése közül talán a leghatásosabb a telihold idején történő relaxálás. Segít, ha csendben nézzük a vizek hullámzását, esetleg meg is fürdünk benne. Egy korty friss forrásvíz, hogy érzelmi gátjaink felszabadulhassanak. Hangterápiája a madarak éneke, a természetes víz csobogása, a pergő zene minden formája. Mantrája: VAM ismételgetése.

Színterápiája narancssárga, ami élénk megújult energiát sugároz, segít a betokosodott érzelmek megszüntetésében, fokozza az életörömöt, és segíti az önbecsülés kifejlesztését.

Köve: karneol, holdkő.

Aromaterápiája: ilang-ilang, szantálfa 

SZÍNE

Narancssárga ez is jelzi, hogy milyen szoros az összefüggés az első és a második csakra működése között.

A gyökércsakra II.

November 5, 2020

A szexuálcsakra II

December 3, 2020