A szexuálcsakra II

BELSŐELVÁLASZTÁSÚ MIRIGYE

Az ivarmirigyek, melyeknek a feladata a nemi jellegek kialakulása, valamint a menstruáció ciklusának szabályozása.

HOZZÁRENDELÉSEK

Érzelemgazdagság, érzékenység, termékenység, partnerkapcsolatok, érzékiség, művészi hajlam, érzéki vágyak, az szexuális egyesülés során az ego feladása, a személyiség megváltoztatása.

TESTTÁJ

A szaporodási szervek helye, ezek helyes működéséért a felelős, medence, vese, hólyag, mindennemű testfolyadék, nyirokrendszer, vér, emésztőnedvek, sperma.

A MŰKÖDÉSÉT SEGÍTŐ ÉTKEZÉS

A szexuálcsakra a testen belüli víz, folyadék áramlását jeleníti meg. A sejten belülre és kívülre történő áramlást az áramló, folyékony zsírok jelenléte határozza meg a sejtmembránban. Ezen kívül jelen van a sejtek közötti folyékony sejt közötti állomány/folyadék, mely felelős a sejtek közötti transzportért.
zsír és olajháztartásért felel. Az esszenciális zsírsavak folyékony zsírok, melyek fontos funkciót látnak el a sejtmembrán munkájában. Ezek hiányában bőrünk száraz és érdes lesz, viselkedésünk megváltozik – ingerlékenyebbek, fáradékonyabbak és lehangoltak leszünk, és nem tudunk tanulni sem. Az ideális, vagyis az esszenciális zsírsavakat, omega 3,5,6,7,9, a halakban és tengeri élőlényekben (A lazac az egyik legideálisabb étel a szakrális csakra számára, mivel önmaga megtestesíti a víz elemet (amely ugye a szakrális csakra eleme) és telis – tele van esszenciális folyékony zsírokkal.

Ezen kívül húsa narancsszínben pompázik, mely biztosítja az optimális rezgést a szakrális csakra számára.), lenmagban, leveles zöld színű zöldségekben, édes paprikában, szezámmagban, köménymagban, sárgadinnyében, mangóban, narancsban, mézben, mogyoróban és mandulában találjuk meg.

Az egészséges szexuálcsakra a narancsszín rezgéséhez hasonló frekvencián vibrál. Így, a narancsszínű ételek biztosítják számunkra azt a rezgést, amelyre szükségünk van a csakra kiegyensúlyozásához.
NARANCSSÁRGA ételek magas karotint tartalmaznak (pl. béta karotin), mely a tápanyagok olyan családja, mely beépülve a sejt membránba védi azt a szabad gyökök ellen. Ilyen növények: sárgarépa, sütőtök, mandarin.
A VÍZ gyógyító ereje kicsit sem hanyagolható el. Testünk sejtszintű hidratálásának elengedhetetlen része Testünk 80%-a víz, és ez a magas víztartalom felelős azért, hogy biztosítsa a belső áramlásokat. Nem csak a tiszta víz ivása fontos, hanem az is, hogy olyan ételeket, gyümölcsöket együnk, melyeknek magas a víz tartalma, ezzel támogatjuk a szexuálcsakra helyes működését.

A szexuálcsakra I.

November 5, 2020

Az elosztó csakra I

December 3, 2020