A Tarot számok jelentése

ÁSZ

A Nap az uralkodója. Mindennek a kezdete és a vége Arra hívja fel a figyelmet, hogy valami új kezdődik az életünkben. Egy újrakezdés lehetőségét is jelenti. Ez a kártya valaminek a kezdetére vagy egy váratlan változásra utal. 

KETTES

Párkapcsolatok és az ellentétek egyensúlyban tartásáról szól. A Hold befolyása alatt áll. Magában hordja a kettősséget, a jót, a rosszat, a férfit, a nőt, a versenyszellemet, az odaadást. Néha egyik túlsúlyba kerül. Cél ennek az egyensúlyának megteremtése. A kettes szám arra figyelmeztet, hogy az egyensúly kezd felbomlani. 

HÁRMAS

Ezek a lapok a tudat a test és a szellem hármasságáról beszélnek. Képviselik az alkotóerőt, a kezdeti sikerek folytatását jelzik. A hármas mindig a rövid távú sikerekről beszél. Ezek a sikerek nem tartanak örökké, ezért élvezzük a kivívott örömöket, majd lépjünk tovább. Együttműködésre és fejlődésre is utalhat, arra is szükségünk lesz plusz energiákra. Ez az egység lapja. 

NÉGYES

A kiegyensúlyozottság és a szervezés lapja. A tudat, test, lélek földi vonatkozásokban való megjelenése. Az álmainkat a világhoz kell igazítani. 

ÖTÖS

A kommunikációval és a változékonysággal áll kapcsolatban. Ez a kommunikáció jelentheti, hogy nézzük meg a hidat félelmeink és igényeink között. Hozzunk döntést és folytassuk, vagy hagyjuk abba a dolgainkat.