A torokcsakra II

BELSŐELVÁLASZTÁSÚ MIRIGYE

A pajzsmirigy, ami fontos szerepet tölt be a csontváz és a belső szervek növekedésében. Felelős a testi és a szellemi növekedés egyensúlyáért. Szabályozza az anyagcserét. Befolyásolja a szervezet jódanyagcseréjét, ami hatással van a vér és a szövetek mésztartalmára.

HOZZÁRENDELÉSEK

Kommunikáció, ismeret és tapasztalatcsere, aktív önkifejezés, a tér és forma érzékelése, az isteni inspiráció, a magas rendű tudás, az ismeretek közlése, a függetlenség megélése.

TESTTÁJA

Nyak, tarkó, állkapocs területe, hangképző szervek, légcső, hörgők, tüdők felső része, nyelőcső karok.

MŰKÖDÉSÉT SEGÍTŐ ÉTKEZÉS

Tengeri növények: a tengeri ételek a torokcsakra és a pajzsmirigy számára fontos jódot és más ásványi anyagokat tartalmaznak nagy mennyiségben. A pajzsmirigy megfelelően működésének köszönhető, hogy a táplálékot megfelelően tudjuk hasznosítani és harmóniában érezzük magunkat testünkkel, súlyunkkal.
LEVESEK, MÁRTÁSOK, GYÜMÖLCSLEVEK, melyek ápolják és kenő hatással vannak a szájra és torokra. Oltják szomjunkat és egyesítik testünket a tápanyagokkal. Leves evésével ki tudjuk nyitni a torokcsakra területét, lelassít minket, így jobban a pillanatban tudunk lenni. És végül, lédús gyümölcsök és zöldségek esszenciája, kivonata oltja szomjunkat és tápanyagok százaival tölti fel szervezetünk és segít minket a folyékony beszédben.
GYÜMÖLCSÖK melyeknek magas a víztartalma tökéletes táplálék a torokcsakrának.  Némelyikük fintort csal arcunkra, mint a citrom, lime – melyek késztethetnek minket arra, hogy valamit kimondjuk, más gyümölcsök, melyek édesek és lédúsak kommunikációra serkentenek minket, mikor szomorúak vagyunk.

Csípős, fanyar gyümölcsök: citrom, lime, grépfrút, kivi.
Egyéb fán termő gyümölcsök: alma, körte, szilva, barack, sárgabarack.
FOLYADÉKOK általában: víz, gyógyteák, gyümölcslevek
FŰSZEREK: citromfű

A torokcsakra

December 3, 2020

A homlokcsakra

December 3, 2020