A tűz

Azt a mitológiai történetet talán mindenki ismeri, amikor Zeusz megharagudott az emberekre és elvette tőlük a tüzet. Prométheusz volt, aki visszalopta az Istenektől és az embereknek adta, igaz meg is kapta érte a büntetését, sziklához kötözve töltött el 30 évet és a keselyű mindennap kivájta a máját. A megmenekülését annak köszönheti, hogy egy másik Isten Héraklész egy próbája közben lelőtte a keselyűt, így Zeusz is megbocsájtott neki.

Miért is olyan fontos az embereknek a tűz? Gondoljunk csak bele, ha nem lenne tűz még mindig nyersen ennénk az ételeinket. Nem lenne hol melegedni a hideg éjszakákon. A tűz fényt ad, messzire világít. Hányszor segíthette meg az ókorban Alexandriában felállított világítótorony, – melyet a világ 7 csodája közé sorolnak – a hajósok életét azzal, hogy a felső részében tűzzel világították meg az utat a kikötőbe.

A tűz az élet csatornája, fényével színt hoz a világba. Ahol tűz van, ott melegség van, és ez vonzza a többieket is. A tűz nem foglalható bele egyetlen formába sem, lehet meleget adó lágy fény, de ha csak egy szikra másfelé megy már tomboló tűzvésszé is átalakulhat.

Víz -Skorpió

March 8, 2021