A tüzes jegyek – Kos

A tüzes jegyeket szintén 3 jegy képviseli, a Kos, az Oroszlán és a Nyilas.

A mátrixban való elhelyezkedésüknél vegyük rögtön észre, hogy a Kos is a 9 szám rezgése alatt van, mint a Skorpió. Bolygója viszont csak a tüzes Mars, minősége kardinális – ami már előre vetíti az új ötleteket, erőt és alkotást is. Azt sem felejtsük el, hogy a Kos az első állatövi jegy, ő hozza meg a tavaszt, az élet újjászületését, amihez erő kell. A magvaknak ki kell tudni bújni a földből, átküzdve magukat minden akadályon.

Máris a Kos lényegénél vagyunk, az örökös harc a lételeme. Ahogy a természet is újjászületik, úgy a kosok is képesek bármikor felállni és újrakezdeni bármit. Energia, aktvitás és hatalmas erő jellemzi őket. Mindig a cél lebeg a szeme előtt, gondolkodása ezért abszolút célirányos. Kiváló vezetők, ha felismerik, hogy maguk mellett kell tartani egy Bikát is, aki majd kitartó munkával befejezi azt, amit ő nagy hévvel elkezdett.

Széles látókörű, éles elme. Miért is? A 9 száma miatt. A 9 a legbölcsebb szám, a 9-re mindenkinek szüksége van, ő a bölcs remete. Az összes szám tudását magában hordozza.

Hevesek, lobbanékonyak, mindent azonnal akarnak, ha nem kapják meg már nem is lesz érdekes számukra. Rettenetesen haragtartók, ha egy Kost megsértesz valószínűleg az életben többet nem áll veled szóba. Nem simulékony és nem diplomatikus, viszont nagylelkű. Egy Kos mindig előbb cselekszik, mint ahogy gondolkodik, ezért is megy sokszor neki a falnak. Nem bán meg semmit, a múltat simán elhagyja, a jelennek és a jövőnek él.

Tűz – Oroszlán

April 11, 2021