Az elemekről

Az ezotériában már atomokra bontott elemzéseket találunk a 4 elem tanát illetően. Arisztotelész kitalálta, aztán cáfolták, majd mindenfélét még hozzátettek. Nem célom ezeknek táblázatba foglalása, akit ez részletesebben érdekel talál hozzá irodalmat. A célom az, hogy érthetően, egyszerűen próbáljam megfogalmazni mit is kell figyelembe vennünk majd a kártyák elemzésénél.

Nem kell túl gondolni, nézz körül és meglátod mi is vesz körbe.

A föld, amin jársz, ami a biztonságot adja, de időnként megmozdul és akkor érzed az erejét.

A levegő, amit beszívsz mert nélküle nem tudnál lélegezni, de időnként szembe találod magad egy olyan szélviharral, ami úgy elsodor, mint egy papírfecnit.  

A tűz, ami meleget ad, megfőzöd az élteled rajta, de ha kicsit is nem figyelsz rá, már le is égetett mindent, amit idáig elértél.

Legvégül a víz, ami nélkül tudjuk nincs élet, magad is nagyrészt vízből vagy. Az orvosok azt mondják nem éhen halsz, hanem szomjan, ha egy krízis helyzetbe kerülsz. A víz csobog és éltet, de tud cunamiként mindent megsemmisíteni maga körül.

Végül még egy gondolat, sokszor mondjuk, hogy valaki elemében van vagy nincs elemében. Ugye, hogy ilyenkor is azt fejezzük ki, hogy ha elemében van – feltöltődik. Ha nincs elemében akkor amit csinál teljesen idegen tőle.

A következő írásaimban részletesen foglalkozom a 4 elem tulajdonságaival.

A terv

February 8, 2021

Tarot jóslás

February 15, 2021