Az elosztó csakra II

BELSŐELVÁLASZTÁSÚ MIRIGYE:

A hasnyálmirigy (máj). Szerepe a táplálék feldolgozásában és megemésztésében van. Az inzulin nevű hormont termeli, ami a szervezet vércukorszintjének kiegyensúlyozásában játszik fontos szerepet, valamint a szénhidrát anyagcseréjének szabályozásában. A hasnyálmirigy által termelt enzimek fontos szerepet játszanak a zsírok és a proteinek anyagcseréjében.  

HOZZÁRENDELÉSEK

A melegség, erő, teljesség, elismerés utáni vágy, hatalom, társadalmi státusz. Az élettapasztalatok igenlése, növekedés, és gyarapodás, az egész megértése. Az osztályozás, elemzés, megfelelés, a személyiség kialakítása a cselekvőképesség megvalósítása.  

HOZZÁRENDELT TESTTÁJAK

A derék, hasüreg, emésztési rendszer, gyomor, máj, lép, epehólyag, vegetatív idegrendszer. 

A MŰKÖDÉSÉT SEGÍTŐ ÉTKEZÉS

Az egészséges elosztócsakra alakítja át számunka bevitt energiát egy integrált, erőteljes sejtek közötti energiává, amelynek áramlása, cseréje a fizikai test és energiatesteink között biztosítja számunkra a szükséges energiaszintet. Feladata az anyagcsere helyes működtetése. Ez a folyamat építő és lebontó folyamatok összessége. Sejtszinten ez körülfogja, magába foglalja a sejtek energiaközpontját, a mitokondriumot, amely képes az energiát kibontani, felhasználni az anyagcsere reakciókból.
A SZÉNHIDRÁTOK feldolgozása a feladata. Ha túl sok szénhidrátot eszünk, megterheljük az elosztócsakránkat, ha túl keveset, akkor nem látjuk el azzal az energiával, amely hajtóerőt és irányt ad neki. A megfelelő mennyiségű és minőségű szénhidrát bevitele elengedhetetlenül fontos, melyeket a teljes értékű tápanyagokból nyerhetünk ki.
Rostokban gazdag táplálékból állandó mennyiségű energiát kapunk (mivel lassítja a szénhidrátok felszívódását), amely energiával látja el fizikai szintet. Ha az étel alacsony rosttartalmú, mint például a finomított cukor, az energiaellátás akadozó, egyenetlen lesz, mely kezdetben igen magas, de aztán jelentősen lecsökken. Az egészséges elosztócsakra működését, a rostban gazdag ételek biztosítják: gyümölcsök, mogyoró, teljes kiőrlésű gabonák, hüvelyesek és zöldségek.
SÁRGA SZÍNŰ ÉTELEK: Az egészséges elosztócsakra a narancsszín frekvencián rezeg. A sárga színű ételek képesek közvetíteni azt a rezgést, mely egyensúlyban tartja a napfonat csakrát. Tápanyagok szintjén a sárga ételek magas növény antioxidáns tartalommal rendelkeznek, mint például a lutein, mely a sejteket védi a testben lévő túl sok energia és az anyagcsere túlműködés hatásaitól. Ilyen növények: citrom, sárga paprika, friss kukorica, kukoricakorpa.
FONTOS! Emésztőrendszerünk karbantartása (évenként 2x méregtelenítés), paprika, SÁRGARÉPA, csicsóka, gabonafélék, kukorica, sütőtök, narancs, sárgadinnye, sárgabarack, mandarin, rizs, napraforgó mag fogyasztása.

Az elosztó csakra I

December 3, 2020

A szívcsakra

December 3, 2020