Bolygók, asztrológia jegyek és a tarot lapok összefüggései I.

  • Nap – Oroszlán – Nap

A Nap csillagjegye az Oroszlán, mely a tarotban a Nap kártyához van rendelve.
Az asztrológiai Nap arra bátorít, hogy bízzunk önmagunkban, képességeinkben, cselekedjünk pozitívan. Figyelmeztet, hogy ne legyünk agresszívek, arrogánsak, és önzőek, ne gyűrjünk magunk alá másokat, Ne legyen felsőbbrendű érzésünk, és kerüljük a sznobizmust.

  • Hold – Rák – Főpapnő

A hold a Rák csillagjegyhez tartozik, melyet a tarot Főpapnő kártyája jelenít meg.
Az asztrológiai Főpapnő jelentése, hogy hallgassunk a megérzéseinkre, ne hamarkodjuk el a dolgokat, várjuk ki az alkalmas pillanatot cselekvésre, ne mások véleménye befolyásoljon a döntéseinkben.

  • Merkúr- Ikrek, Szűz – Mágus

A Merkúr az Ikrek és a Szűz csillagjegye, melyhez a Mágus kártya társul. Az asztrológiai Mágus arra figyelmeztet, hogy kerüljük a becstelenséget, csalást, és azokat az embereket, akik életében mindez megtalálható. Legyen elég bölcsességünk ahhoz, hogy előrenézve tervezzünk, ne vesszünk el a pillanatokban, a részletekben.

  • Vénusz – Bika, Mérleg – Uralkodónő

A Vénusz a Bika, és a Mérleg csillagjegyhez tartozik, melyet az Uralkodónő kártyához rendelnek.
Az asztrológiai Uralkodónő arra szólít fel, hogy bíráljuk felül az értékrendünket, valóban a társaság, és folyton tenni akarás, a kényelem utáni hajsza tesz minket boldoggá?   

  • Mars- Kos –Torony

A Mars csillagjegye a Kos, melyhez a Torony párosul. Az asztrológiai Torony arra bátorít, hogy vessünk véget annak, ami eddig nem hozott eredményt, vágjunk bele új dolgokba, induljunk el a saját utunkon, és mások által támasztott korlátainkat romboljuk le. Merjünk rombolni ahhoz, hogy újat alkothassunk.