Bolygók, asztrológia jegyek és a tarot lapok összefüggései. II.

  • Jupiter – Nyilas – Szerencsekerék

A Jupiter a Nyilas csillagjegyhez van rendelve, melyhez a Szerencsekerék lapja társul. Az asztrológiai Szerencsekerék arra bátorít, hogy az élet kínálta váratlan lehetőségeket azonnal ragadjuk meg, haladjunk bátran előre.

  • Szaturnusz – Bak – Világ

A Szaturnusz a Bak csillagjegy társa, melyhez a tarot a Világ kártyáját rendelte hozzá.
Az asztrológiai Világ kártyája üzeni, hogy álljunk két lábbal a földön, fogadjuk el mi az ami lehetséges, és mi az ami nem, Kemény munkával sokra vihetjük, de a sült galamb nem repül a szánkba.

  • Uránusz – Vízöntő – Bolond

Uránusz bolygó a Vízöntő asztrológiai jegye, melynek tarot párja a Bolond kártyája. Az asztrológiai Bolond arra bátorít, hogy merjünk elindulni, felfedezni új utakat, merjünk kockáztatni a sikerért. Itt az ideje a saját utunkat járni, és nem mások elvárásai szerint cselekedni.   

  • Neptunusz – Halak – Akasztott Ember

Neptunuszt csillagjegye a Halak, tarot kártya párja az Akasztott Ember. Az asztrológiai Akasztott Ember arra hívja el a figyelmet, hogy ideje megszüntetni a ragaszkodását emberekhez, melyek már a saját útjukat járnának, de mi képtelenek vagyunk ezt érzelmileg megengedni nekik, dolgokhoz, melyek már semmilyen célt nem szolgálnak. Ne mások dolgában segédkezzünk, döntsünk, éljük a saját életünket.

  • Plútó – Skorpió – Végítélet

A Plútó a Skorpió csillagjegyhez rendet, tarot lapja a Végítélet. Az asztrológiai Végítélet arra bátorít, hogy ideje elengedi a múltat, a kicsinyes nehezteléseket, haragot, Tekintsünk a jövő felé, és addig tegyük meg az első lépéseket, míg erre van lehetőségünk, míg szabadnak érezhetjük magunkat. 

A Tarot és a számmisztika

November 5, 2020