Cigány kártya

Mielőtt bele kezdek a tarot kártya elemzésbe, szeretnék pár szót szólni a „tarosok” által lesajnált kis cigány kártyáról. Én szerencsés helyzetben vagyok mert mindkét kártyát jól ismerem, ezért bátran állíthatom, hogy a cigány kártya is mindazt tudja, amit a tarot csak jól kell tudni használni.

Hogy miért mondom ezt? A cigány kártya is tartalmazza az összes fontos eseményt az életünkben, a születést, a keresztelőt, a házasságot és a halált is, ilyenkor jelenik meg a lelkész, aki minden fontos eseménynél jelen van és meghozza a változást.

A szerelem megjelenik a szívlapokban, hogy mi lesz belőle, azt pontosan mutatják a párkapcsolatra kirakott lapok. Hogyan szeretik egymást mert lehet, hogy ez a szerelem csak az egyik félnek fontos, és pontosan mutatja, van e harmadik a kapcsolatban.

Általában az a kifogás a cigány kártya ellen, hogy nem lehet vele lélekelemzést csinálni, hát lehet.

Minden lapnak legalább 20 féle jelentése van, attól függ mi a pontos kérdés. Ha személyiség elemzést szeretnénk vele csinálni, minden ott van a lapokban csak jól kell tudni olvasni. Milyen is ez az ember? Hamis (hamisság), rosszfiú (Katona), racionálisan gondolkodó (Bíró), kalandor (váratlan öröm) és lehetne még sorolni a kártyákat, de minden egyes kártya mögött ott lapul egy – egy személyiség is.

Ha sokat foglalkozol a cigány kártyával, akkor rájössz, hogy a tarot 22 nagy Arkánumát is fel lehet fedezni benne, csak példaképpen a Szerencsétlenség jelentése szinte megegyezik a XVI. Torony lappal. A cigány kártya legfőbb előnye, hogy talán gyorsabban adja a választ, mint a tarot, persze ez is csak gyakorlás kérdése.

Föld – Bak

June 14, 2021