Csillagjegyek és a tarot lapjai II.

  • Mérleg – Igazság

A harmóniára, az egyensúlyra törekszik, ezért a legfontosabb eszköze a diplomácia. Ha ez a tulajdonság jelen van az életében, és mégis megjelenik ez a lap, arra szólít el, hogy a konfliktusokat kerülni akarja, ezért kompromisszumot túlzásban viszi, szinte feladja az elveit. Ha nincs jelen ez az energia az életében, akkor azt mondja, hogy legyen képes elfogadni mások érveit is, jussanak közös megegyezésre, keresse az egyensúlyt.

  • Skorpió – Halál

A skorpió az érzékiség, szenvedély és hatalom tulajdonságait hordozza. A halál kártya valaminek az elengedését, egy életszakasz lezárását jelenti, valami újba való átmentet. Ha ez jelen van az életében akkor ez pont azt jelenti, hogy idő előtt lezárni dolgokat, nem hagyni kiteljesedni.

  • Nyilas – Mértékletesség

Optimizmus, és felfedezővágy jellemző a nyilasra. Ha ez az energia nincs jelen, akkor arra hívja fel a figyelmet, hogy bízzon a megvalósulásban, és induljon útra, fedezze fel a lehetőségeket, amik sikerre viszik, engedje a fantáziáját nagyobb pórázra, és bátran induljon utána. Ha jelen van az energia, akkor pont az ellenkezőjére biztat, hogy ideje egy kicsit visszább fogni, mert már inkább álmokat kerget.

  • Bak – Ördög

A bakra a konzervatív hozzáállás jellemző. Arra hívja fel a figyelmet, hogy talán ideje a hagyományos elvárásoknak, szabályoknak megfelelni, élni. Ha jelen van ez az energia, akkor arra figyelmeztet, hogy konzervatív módon éli az életét, nincs benne semmi változatosság, nem harcol a jogaiért, hagyja, hogy a negatív gondolatok betöltsék a tudatát.

  • Vízöntő – Csillag

Az idealizmus és függetlenség jellemző a vízöntőre. Ha ez a kártya jelenik meg, de ez az energia nincs jelen akkor arra szólít fel, hogy ideje bízni önmagában, a dolgok alakulásában. Ha jelen van ez az energia, és a kártya mégis megjelenik, akkor arra ösztönöz, hogy fogja magát vissza, mert másokra rá akarja véleményét erőltetni.

  • Halak – Hold

A halak nagyon befolyásolható. Ha ez az energia jelen van, akkor arra figyelmeztet, hogy sokat ad mások véleményére, szinte az a befolyásoló tényező. Mindig arra hallgat, aki éppen meggyőzi. Túlságosan sokat erőlködik azon, hogy másokat boldoggá tegyen. Mások szavai, tettei sokszor tévesztik meg. Előnyös tulajdonsága, hogy átlát az üres ígéreteken. Ha hiányzik ez az energia, akkor arra figyelmeztet, hogy bizalmatlan másokkal szemben, mindenben csapdát lát, arra hívja fel a figyelmet, hogy ideje az megérzéseire hallgatni.