Jósok látók médiumok

Érdekes, hogy régebben a jósokat javas asszonynak vagy javas férfinak hívták. Valószínűleg a szó maga a javasolni valamit, tanácsot adni szóból ered. Tulajdonképpen a mai jósok is ezt teszik, hiszen elmondják neked, hogy mi várható a jövőben, ha rossz helyzet alakul ki ez ellen tudsz e valamit tenni, vagy bármit csinálsz is ez be fog következni, ha akarod, ha nem rajtad kívülálló okok fogják behozni az életedbe. Ezek azok az élet megmásíthatatlan dolgai, lásd az elmúlás kérdése, amely ellen mi itt a földön nem igazán tudunk tenni semmit, csak megkönnyíthetjük az eltávozó útját sok szeretettel még amíg itt van velünk.

A látókat régebben prófétának is nevezték, akik az isteni sugallatokat közvetítették. Akik ezotériával, spiritizmussal foglalkoznak, vagy legalábbis érdekli őket már biztosan hallottak Nostradamus 4 soros próféciáiról, melyben ugyan elég fátyolosan és homályosan, rébuszokban beszélve, de szinte a világ történéseinek nagy dolgait előre meglátta, és le is írta. Itt azért jelentős különbség van a rég beszélt nyelv, a rég használt szimbólumok és a mai nyelv és szimbólum rendszer között. Ezért legyintenek sokan, hogy nem igazán lehet hinni a jóslataiban. Azért ne felejtsük el, hogy a világot felégető Hitler nevét Hislernek írta le, ez az eltérés a régies írásból is fakadhat, ergo tudott azért valamit, és sok elemzés foglalkozik a jóslatainak megfejtésével.

A médiumok tudnak kommunikálni a szellemekkel, de ehhez először egy transzállapotot kell létrehozniuk. Vannak, akik olyan nyelven kezdenek el beszélni, melyet soha nem tanultak, vagy olyan hangon mely nem az övék. Ilyenkor a szellem veszi át a testét és saját énjével adja tudtára a kérdezőnek, amit szeretne vele közölni. Ez az állapot olyan, mint a hipnózis, tulajdonképpen egy pillanat alatt megszakítható, visszafordítható és a médium nem is emlékszik rá mit mondott vagy mit cselekedett.

Érmék Kettes

October 24, 2021

Botok Hármas

November 10, 2021