Kardok Királya

Ránézek a lapra és VIII. Henriket látom. Emlékeztek a Kardok Királynője I. Erzsébet volt, aki VIII. Henrik lánya és édesanyja Boleyn Anna volt, akit elítéltek koholt vádak alapján és lefejeztek. Hogy miért? Mert nem tudott Henriknek fiú utódot szülni, de lánya I. Erzsébet az egyik legnagyobb uralkodója lesz majd Angliának. Én azt gondolom, hogy igazán azt nem tudta megbocsájtani Boleyn Annának hanem azt, hogy el kellett miatta szakadnia Rómától és egy új anglikán egyházat volt kénytelen megalapítani, mert csak így tudott Katalintól az első feleségétől elválni. Bár busás jövedelemmel járt, hiszen a lerombolt és kifosztott kolostorok a kincstár vagyonát gyarapították. Újra csak azt tudom mondani, ha ismerjük VIII. Henrik uralkodásának idejét, ismerjük a lapot is. Kegyetlen, önző, saját érdekeit néző ember az egyik oldalról, másrészt egy csomó haladó szellemű intézkedést hozott.

A Kardok Királyáról elmondhatjuk, hogy tanult férfi, mindig pontosan tudja, hogy mit akar, tévedhetetlen kritikai érzéke van. Okos, erős intelligens ember. Többször házasodik és nem érdekli hány összetört női szívet hagy maga után. A kellemetlen feladatokat másokra bízza, időnként úgy tűnik nem foglalkozik a dolgokkal, de ha úgy látja, hogy bárki egy pillanatig is úgy gondolja, hogy irányítja őt, akkor kegyetlen zsarnokká válik, nem tűri el, hogy bárki többre tartsa magát nála. Nincs benne alázat és bármelyik pillanatban támadásra kész.  

Nézzétek meg milyen hangsúly kap a lába, ha egészségre húznám biztos lennék benne, hogy a térdével vagy a lábával lesz gondja.

Kedvező státuszban: okos agyafúrt elme, elemző gondolkodás, becsvágy fűti, szellemes, de távolságtartó, jártas az üzleti, jogi világban, kiváló elemzőképesség

Kedvezőtlen státuszban: okoskodás, érzelmi hidegség, kétszínűség, változékonyság, a karriernek rendel alá mindent, hidegfejű számító veszélyes ellenfél

Kelyhek királya

July 27, 2021

Érmék Királya

August 11, 2021