Tarot jóslás

A tarot kártya egy csodálatos lehetőség arra, hogy az emberiség összegyűjtött tudásanyagát kártyánként megismerjük és tudjuk alkalmazni akár önismeretünk feltérképezésére, vagy a lélek rejtett bugyrainak megismerésére, valamint arra is, hogy betekintsünk a jövő titkos fátyla mögé. Érdemleges és helyes használatával kitisztulnak a helyzetek, amit eddig nem láttál tisztán. Olyan rejtett érzésekre, eltitkolt helyzetekre tud rámutatni, amire eddig nem is gondoltál.

Törekedjünk arra, hogy szép kártyával dolgozzunk. Persze mindig a relatív széppel, ami neked annak bizonyul, mert nem vagyunk egyformák, ami nekem szép, az neked nem biztos, hogy annak minősül.

A kártyák felosztása:              22 Nagy Arkánum

                                                     16 Udvari lap

                                                     40 Kis Arkánum

A Nagy Arkánum a mindenkori helyzetre ad képet, de minden lap mögött van egy egyetemes tanítás is. Az a hely a lerakásban, ahol Nagy Arkánum jelenik meg mindig a legerősebb gondot, vagy szerencsét, erősséget vagy gyengeséget mutatja a kérdező életében. A Nagy Arkánum, ha megjelenik valahol, mindig nagyobb energiát fog képviselni, mint az Udvari lapok vagy a Kis Arkánumok.   

Udvari lapok olyan embereket megjelenését jelzik, akik valamilyen szerepet tölthetnek be életünkben. Milyen most vagy lesz a kapcsolatunk velük, új felbukkanásukat – esetleg egy találkozást is mutathatnak a közel vagy távol jövőben. Mutathatja, hogy miben vagyunk tehetségesek, vagy inkább hagyjuk azt, amit elképzeltük.

Kis Arkánumoknál jelennek meg az elemek, minden egyes sorozat egy-egy elemet képvisel.

A botok – tűz, a kelyhek – víz, a kardok – levegő, az érmék – föld elem tulajdonságaival rendelkezik.

A számozott 10 lap egyrészt numerológiai szempontból is érdekes, másrészt életünk kisebb speciális részével foglalkozik, melyet a kérdésnek megfelelően lehet értékelni.

A Kis Arkánumok még utat mutatnak abban is, hogy mely elemek hiányoznak az életünkből és mely elemek vannak túlsúlyban. Azonnal látni lehet, hogyan akarsz egy- egy helyzetet megoldani. Talán érzelemmel – sok vizes lap, talán kicsit erőszakosabban – sok a tűz és levegő, vagy földhözragadtan – sok a föld. A megoldás mindig az elemek egyensúlyának kialakításában lesz.

Az elemekről

February 9, 2021

A víz

February 17, 2021