Tűz – Oroszlán

Az 1-es szám mögött a Nap ragyog, ezért elemében akkor van amikor a nap süt. Vezetői szám, az oroszlán mindig a népéért uralkodik. A jelenben él, igazi tekintély. Jellemzően vagy korán házasodik, vagy egyedül marad. Ha családban él, akkor ő a pátriárka vagy a mátriárka. Ritkán ordít, de akkor nagyot. Örömét bánatát kimutatja, de a lelkéhez nem enged közel.

Jellemző rá az erős érvényesülési vágy. Mindig teli van életerővel, lendülettel, szenvedélyes magával ragadó személyiség. Szeret a középpontban lenni.

Már megjelenésében is látni, hogy ő a főnök, egyenes tartás, a hatalom kisugárzása a lényében van, és meg kell mondani, hogy roppant okos. Az oroszlán lényegben – gondolj csak magára az oroszlánra, aki lustán fekszik a fák alatt az árnyékban – ne kerteljünk lusta. De valami hihetetlen szervezőkészséggel úgy le tudja osztani a feladatokat, hogy neki már csak az ellenőrzés és a számonkérés marad, amit fél kézzel is megcsinál.

Kétségtelen, hogy szereti a pompát és a luxust. Szeret kapni, ezért elvárja, hogy előbb te adjál neki, de ha ezt megteszed duplán kapod vissza.

A tüzes jegyek – Kos

April 4, 2021

Tűz- Nyilas

April 18, 2021