Víz -Rák

A Rák a legérzelmesebb jegy. Nem véletlenül a múlt oszlopában lelki szinten található a száma mely a 2. A kettes számot a Hold uralja. Minősége kardinális, amely mindig új ötleteket erőt alkotást jelent, jelen esetben a család létrehozását. 

A Rák a nagy magyar anya és apa tipikus jelképe. Családcentrikus. Ezt hozza magával már leszületésekor, mert feladata, hogy utódokra van szükség, hiszen június vége július közepe a megtermékenyülés időszaka a természetben is.

Két bizonytalansági tényezőit is lássunk meg, egyrészt a kettes = kettősség, kétség, másrészt a Hold befolyása, ami változékonnyá és sebezhetővé teszi ezt a jegyet kevés embert enged magához.

Jellemző tulajdonsága, hogy mindig tartozni akar valakihez, a harmónia a lételeme, szoros a gyerekekkel való kapcsolat, szüleit sem hagyja egyedül, gondoskodik róluk.

Ha az otthonán kívül van zárkózott lesz, ha megbántják inkább nyel egyet. Kihasználható a végtelenségig, de nem tud segítséget kérni. Ekkor nyafog, duzzog és sok bűntudatot és szégyent hordoz magába. Hisztériára hajlamos és indokolatlanul is féltékeny.  

Víz -Skorpió

March 8, 2021